Ik hb altijd een tas bij. Een handtas, boekentas of boodschappentas of een recipiƫnt die voor alles tegelijk dient. Ik twijfel ook voortdurend tussen 'travelling light' met een minitasje of gerief in de broekzak en de al dan niet uitgebreide versie van de draagtas. Maar alle oplossingen hebben iets gemeen, namelijk een compartiment voor de afwas.
Omdat ik overal onderweg eet, wegens tijdgebrek vaak, kom ik in contact met heel wat verpakkingen en wegwerpbestek. Zeker dat laatste is stevig genoeg om enkele afwasbeurten te doorstaan. Dus verzamel ik al die dingen in mijn tas, was die thuis af en vervolgens ontstaat dan een hele collectie lepels, vorken, messen en 'kompakte combi's' van bestek. Telkens er een feestje is, haal ik naast de bekers (afwasbaar) en borden (afwasbaar) de bak met gerecupeerd bestek boven. Dat laatste gaat veel vaker stuk of de vuilbak in dan een bord of beker. En als het blijft liggen, dan wordt het opnieuw afgewassen en kunnen we van vooraf aan beginnen...Er is altijd maar een klein percentage dat verdwijnt, en ik eet genoeg onderweg om het weer aan te vullen. Nu kan je zeggen: eet niet onderweg, of zorg dat je een vork bij de hand hebt. En dat is ook zo. Wanneer het kan , kook ik liever zelf. En ik heb natuurlijk altijd een beetje bestek op zak.
Maar omdat we realistisch blijven, en omdat het hergebruik toch beter is dan wegwerpen, gaan we voor de handtas met afwascompartiment...
vrijdag 29 mei 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten